…………….NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİNE
ADLİ YARDIM TALEPLİDİR.
İHTAR KARARI İSTEYEN:
KARŞI TARAF (DAVALI) :
DAVA KONUSU : Evlenmenin kendisine yüklediği görevleri yerine getirmemek için eşini ve müşterek haneyi terk eden hem de haklı bir neden olmadan evine dönmeyen karşı tarafa, iki ay içinde dönmesi gereğinin, aksi halde MK. m. 164 hükmüne göre boşanma davasının açılacağının ihtaren bildirilmesi ve adli yardımdan yararlandırılarak harç ve giderlerden muaf tutulma talebinden ibarettir.
AÇIKLAMALAR :
1. Müvekkilim ile davalı 15/06/1998 Tarihinde evlenmişlerdir. Bu evlilik birliklerinden de Yasin isimli bir çocukları mevcuttur. (EK-1)
2. Davalı hiçbir haklı sebebi olmaksızın aile birliğinin kendisine yüklediği görevleri yerine getirmemek için 30/11/2018 tarihinde müşterek evi terk ederek …. adresinde kendisine başka bir ev tutup eşyalar almak suretiyle yeni bir düzen kurduğu, müvekkil tarafından haricen öğrenilmiş, terk eden eş, bu adresten müşterek konuta çağırılmış ancak karşı taraf, müvekkilime, bir daha eve dönmeyeceği yönünde haber göndermiştir. Karşı taraf 11 aydır evliliği ile ilgili hiçbir sorumluluğunu da yerine getirmemektedir. Üstelik müşterek konutu terk etmesi için ortada hiç bir haklı sebebi de bulunmamaktadır.
3. Müvekkilimin oturduğu ev halen … adresinde olup normal şartlarda üç kişilik bir ailenin yaşayabileceği şekilde döşenmiş bulunmaktadır.
4. Müvekkilim, yıllardır süren evliliğini ve müşterek çocukların geleceğini ve aile birliğinii düşündüğü için kendisini evine davet etmektedir
5. Müvekkilim çalışmamakta, herhangi bir geliri bulunmamaktadır. Akrabalarının yardımı ile geçimini sağlamaktadır. İş bu davayı da İzmir Barosu Adli Yardım Komisyonu kanalı ile açabilmektedir.
6. Her ne kadar, …’İN yaşamını sürdürdüğü ev, terk ettiği evine yürüme mesafesinde olsa da, mahkemenizin bir para takdir etmesi durumunda adli yardım talebimizin kabulü ile davalının adresine postalanmasını ve bahanelerin ortadan kaldırılması için söz konusu bu talebimize ilişkin dilekçemizin de karşı tarafa postalanmasını talep etmekteyiz.
7. Müvekkilim, bu on bir aylık sürede adres değiştirmemiş olup, halen aynı adres olan …’de müşterek çocuk ile birlikte ikamet etmeye devam etmektedir. Müvekkilimiz sürekli olarak evdedir. Her ihtimale karşı, aynı adreste 3 nolu dairede ikamet eden üst kat komşusu olan …‘a da bir anahtar bırakılmıştır. Buradan da günün her saati anahtarın alınması mümkündür
8. Müvekkilim evde yok iken karşı tarafın gelmesi halinde müvekkilimin adresine veya vekili olarak benim adresime geleceği tarih ve saati yazılı olarak bildirdiği taktirde müvekkilim kendisini …’daki bulunduğu yerden gelip alacaktır
HUKUKİ SEBEPLER : Medeni Kanun, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunum ve ilgili sair mevzuat
SUBUT DELİLLER : Adli yardım başvuru evrakı, Nüfus kaydı, tanık beyanı, ve gerektiğinde her türlü hukuki deliller.
SONUÇ ve TALEP : Yukarıda saydığımız nedenlerle,
öncelikle müvekkilin adli müzaheretten yararlandırılarak yargılama harç ve giderlerinden muaf tutulmasına,
evine ve eşine iki ay içinde dönmesi gereği talebini içeren ihtarnamenin karşı tarafa tebliğine, aksi taktirde Medeni Kanun m. 164 hükümleri gereğince boşanma davası açılacağının ihtaren karşı tarafa bildirilmesine karar verilmesini talep ederim.
İhtar Talep Eden Davacı Vekili
EK :
Adli yardım bürosu dosya evrakı.
Onaylı vekaletname sureti.